Marco Bianco

Marco

Član je presjedništva Hrvatskog Yoga Saveza, savjetnik za Hrvatsku pri European Yoga Council, član European Yoga Federation te International Advisor of World Yoga Council. Prvi put se susreće s istočnim filozofijama sredinom 80-tih. Od tada je u svom bogatom životnom iskustvu imao mogućnost upoznati i raditi s mnogim velikim učiteljima

različitih tradicija.

Svoje obrazovanje učitelja yoge stječe u školi “Yoga Ratne “, Carla Patriana, jednog od najstarijih “institucija” u svijetu talijanske yoge, koji je još 50-ih godina prošlog stoljeća donio yogu na zapad.

Kroz svoje osobnu praksu, istraživanje i podučavanje došao je u dodir s različitim stilovima i tradicijama, kao što su Iyengar Yoga, Shivananda Yoga te njegova omiljena Ashtanga Vinyasa Yoga.

Marco se preselio u Hrvatsku 2005. godine gdje je bio pozvan kao "senior teacher". U Hvrvatskoj je osmislio i razvio, zajedno s yoga-učiteljicom iz New Yorka, Sonjom Rzepski, prvi hrvatski program obuke za yoga učitelje prema visokim internacionalnim standardima organizacija Yoga Alliance i International Yoga Federation. Od tada je trenirao 11 generacija učitelja u Hrvatskoj i 3 generacije u inozemstvu.

Početkom 2012. godine, otvorio je Pink Elephant Yoga House sa suprugom Petrom Bianco i, s snjom, zasnivao novi program za yoga učitelje pod nazivom Pink Elephant Yoga Institut. Institut je registriran pri European Yoga Federation i priznat od "World Movement for Yoga and Ayurveda" i "World Yoga and Ayurveda Community".

Marco je često pozvan u inozemstvo kao gostujuči učitelj. Stalno surađuje s mnogim učiteljima i posebno sa Swamijem Suryanandom, veliki talijanski yoga i ayurveda učitelj, s kojim je vezan s dugoročnom prijateljstvom i velikom poštovanjem.

Satovi Ashtange i Vinyase, koje Marco danas vodi u Pink Elephantu, sadrže veliki osjećaj za preciznost i poravnanje, fluidnost, snagu, puno filozofske mudrosti i… dašak zabavnog!

Marco svoje satove prvenstveno vodi na engleskom jeziku.