Ashtanga Mysore

Legendaran, originalan Ashtanga sat. Ime Mysore potječe od istoimenog naziva grada u Karnataki (Indija) gdje je 1964 godine Sri K. Pattabhi Jois otvorio Ashtanga Yoga Istraživački Institut (The Ashtanga Yoga Research Institute).

Radi se o grupnom satu gdje svaki student vježba sam za sebe, pod osobnim vodstvom i detaljnim uputama učitelja.

Takav način vježbanja zasigurno je najbolji način učenja jer student nije prisiljen pratiti ritam drugih te se na taj način može potpuno usredotočiti na stabilnost vlastitog daha. Dok student postupno vježba cijelu seriju asana, ono što postaje izazov je održavanje vlastitog daha svjesnim, pravilnim i smirenim.

 

Svaki student vježba seriju asana do pozicije za koju je spreman i tako dolazi do vrlo brzog napretka. Kad vježba redovito, učitelj mu postupno nadodaje asane kada procijeni da je spreman za njih.

 

Čvrste i duboke asistencije, kao i individualne upute i savjeti, tradicionalne su karakteristike ovog sata i naravno, najbolji mogući način kako unaprijediti i usavršiti osobnu praksu.

Mysore sat je za iskusne vježbače ali i za one koji to žele postati i sagraditi temeljito predznanje o ovoj vrsti yoge. Čak i ako ne znate potpuni redoslijed asana, ovo je pravi sat da ih detaljno naučite i iskusite. To je mjesto gdje početnici vježbaju zajedno s iskusnim vježbačima u savršenom zajedništvu tjelesnih pokreta vođenih zvukom ujjayi daha.

 

Ako želiš iskusiti izvorno učenje Ashtanga Yoge, dođi na Mysore sat. Kad ga isprobaš… nikad nećeš stati.