Ashtanga Led

Radi se o vođenom Ashtanga satu na kojem studenti vježbaju zajedno i na taj način stvaraju zajedničku energiju i dah koji su itekako korisni i podržavajući za osobnu praksu. 


Cilj ovog sata je omogućiti studentima upamćivanje redoslijeda asana, vinyasa i ispravnog daha Ashtanga serije. 

Led je tipičan ashtanga sat. Redoslijed asana je fiksan, a studenti su vođeni i poticani na ispravno korištenje daha, energetskih ključeva (bandha) i fokusirane pažnje (drishti).

Učitelj obično vodi prvu seriju ashtange ali se zna dogoditi da iskusite i dio druge serije ili nekih specifičnih pranayama tehnika.

Obvezno probati!!!

Ashtanga Mysore

Legendaran, originalan Ashtanga sat. Ime Mysore potječe od istoimenog naziva grada u Karnataki (Indija) gdje je 1964 godine Sri K. Pattabhi Jois otvorio Ashtanga Yoga Istraživački Institut (The Ashtanga Yoga Research Institute).

Radi se o grupnom satu gdje svaki student vježba sam za sebe, pod osobnim vodstvom i detaljnim uputama učitelja.

Takav način vježbanja zasigurno je najbolji način učenja jer student nije prisiljen pratiti ritam drugih te se na taj način može potpuno usredotočiti na stabilnost vlastitog daha. Dok student postupno vježba cijelu seriju asana, ono što postaje izazov je održavanje vlastitog daha svjesnim, pravilnim i smirenim.

 

Svaki student vježba seriju asana do pozicije za koju je spreman i tako dolazi do vrlo brzog napretka. Kad vježba redovito, učitelj mu postupno nadodaje asane kada procijeni da je spreman za njih.

 

Čvrste i duboke asistencije, kao i individualne upute i savjeti, tradicionalne su karakteristike ovog sata i naravno, najbolji mogući način kako unaprijediti i usavršiti osobnu praksu.

Mysore sat je za iskusne vježbače ali i za one koji to žele postati i sagraditi temeljito predznanje o ovoj vrsti yoge. Čak i ako ne znate potpuni redoslijed asana, ovo je pravi sat da ih detaljno naučite i iskusite. To je mjesto gdje početnici vježbaju zajedno s iskusnim vježbačima u savršenom zajedništvu tjelesnih pokreta vođenih zvukom ujjayi daha.

 

Ako želiš iskusiti izvorno učenje Ashtanga Yoge, dođi na Mysore sat. Kad ga isprobaš… nikad nećeš stati.